Nacional

MAMIĆ Na svjedoke se vrši pritisak jer nema dokaza u korist Uskoka

Bivši čelnik NK Dinama Zdravko Mamić izjavio je u ponedjeljak da se na suđenju njemu i još trojici okrivljenika, zbog nedostatka dokaza koji bi išli u korist Uskoka, na svjedoke vrši veliki pritisak.

Okrivljeni Mamić napustio je sudnicu, nezadovoljan načinom ispitivanja svjedokinje Vesne Juraić, smatrajući da u zapsnik nije precizno unesen dio njezina iskaza, nakon čega ga je sudac Darko Krušlin udaljio s glavne rasprave do završetka današnjeg ročišta.

“Čim svjedok ne kaže ono što je tužiteljstvo sebi zamislilo, odmah dolazi do pritiska i manipulacije. Nisam intervenirao zbog svjedoka, nego zbog sugestivnog pitanja, koje u sebi sadrži odgovor i kada se u zapisnik ne unosi što je svjedok rekao”, izjavio je Mamić novinarima po završetku glavne rasprave.

Smatra da je suđenje u Osijeku “od prvog trenutka duboko nepošteno”, ali da će i dalje inzistirati da se iskazi svjedoka točno unose u zapsnik. “Mogu me kažnjavati i izbacivati, ali dok sam živ protestirat ću i tražiti zaštitu mojih prava”, dodao je Mamić. Ocijenio je da ni jedan dosadašnji svjedok tužiteljstva niti jednom rečenicom nije naštetio njemu ili ostalim okrivljenicima te da je “stoga vidiljivo da će presuda biti oslobađajuća”.

Drži da zbivanja na osječkom Županijskom sudu znače pritisak “i na buduće suđenje, jer ga vrlo skoro čeka i druga optužnica”, a da ga ovo suđenje podsjeća na Kafkin “Proces”, kad se “okrivljeniku sudi za nešto što se uopće nije dogodilo”.

Komentiraj