HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Mamić na pressici ‘opalio’ po Hajduku

Dinamov savjetnik Zdravko Mamić u petak u podne započeo je konferenciju za novinare.

“”Politika je Hajduk spašavala, ali mu nije donosila titule kao Dinamu”, piše Zdravko Reić u osvrtu na promociju knjige sociologa Dražena Lalića o stanju u hrvatskom nogometu. Koja je to inverzija, travestija i zamjena teza! To je bio prvi okidač za ovo obraćanje. Hajduk se već 13 godina nije borio za prvaka, a to se pretvara u to kao da su 13 godina zaredom osvojili prvenstvo i Ligu prvaka. Dinamo na to ne reagira. Jer u njemu vlada mentalitet ‘Nigdar ni tak bilo, da ni nekak bilo… Kaj bu – bu i ne bi se štel mešati.’ Tko na to reagira? Luđak ljubavi i odanosti prema Dinamu. Zdravko Mamić”, kazao je na početku Mamić.

Drugi okidač za sazivanje konferencije bio je taj što u prošlu subotu na televiziji nije od početka mogao pratiti prijenos utakmice Intera i Dinama. “Zato što je prethodna utakmica Hajduka i Rijeke kasnila jer su pripadnici Torcide prekinuli utakmicu bakljadom. I to je normalno, jer se to događa stalno. I na to nitko ne reagira”, kazao je Mamić pa nastavio:

“Treći okidač je pokušaj prljanja čiste pobjede Dinama nad Rijekom u polufinalu Kupa. Zašto to gospodine Kek? Dinamo je ophođenju s ostalim klubovima i sucima najgospodskiji od svih klubova. Iako je Dinamo oštećen u zadnjih sedam utakmica. Ne zaboravite da su na tim utakmicama suci pet puta dobili negativne ocjene! Prema stručnim sudačkim tijelima Dinamo je najoštećeniji klub u Hrvatskoj zadnje tri godine. Samo ove sezone oštećen je na ukupno devet utakmica. U tome su prednjačili inače sjajni suci Zebec i Pejin. Mi ne mislimo da postoji zavjera protiv Dinama. I dalje smo uvjereni da su oni odlični suci. Ali, moramo istaknuti i navesti da je Dinamo oštećen”, rekao je Mamić, pa potom ponovno nastavio o Hajduku.

“Pojedinci zagađuju Hajduk, sebe, ali i temelje hrvatske države. U tome prednjači Dražen Lalić. On je na promociji spomenute knjige kao najvećeg Hajdukovog predsjednika istaknuo Tita Kirigina. Iako je spomenuti za vrijeme Drugog svjetskog rata ubio hrvatskog domoljuba Vojka Krsulovića. Drugi hajdukovac kojeg se veliča je Ante Jurjević – Baja. On je također ubijao hrvatske domoljube, ali nakon Drugog svjetskog rata. Normalno je da se mene na Braču mučki udara s leđa. Normalno je da se Begin mučki napad na mene prikazuje kao njegov herojski čin. Dole se napadaju Niko Kovač, Damir Vrbanović. Na Poljudu se crta svastika, dole se napadaju ljudi iz Uefe i Fife”, poručuje.

“Hajduk se hvali da se riješio dugova i da više nema kostura. Lako mu je to kada sve njihove dugove plaćamo svi mi, porezni obaveznici, a Grad Split preuzme dugove, a klub preda fantomskoj udruzi Naš Hajduk. Jadranka Kosor je 2009. kao predsjednica Vlade oprostila Hajduku 143 milijuna kuna poreznog duga. Hajduk je 12 godina radio preko fantomskog računa Sirio sport. Nekad je taj račun bio u Austriji, nekad u Italiji. Sjetimo se slučaja Tomić iz 1979. kada je Nogometni savez Jugoslavije odlučio, kao i što je sud pravomoćno presudio, da je to Dinamov naslov. Otiđite u Hajdukovu trofejnu dvoranu i tamo ćete vidjeti taj trofej. Pa ako su tako pošteni, neka nam vrate taj trofej”, rekao je Mamić.

Dodao je da Hrvatska ‘nikada nije vidjela takav medijski teror kao onaj kojeg gradi Hajduk’. “Oni su umislili da su Real i Barcelona zajedno, a 13 godina nisu bili prvaci. Hajduk igra po Muću i Dugobabama, a mi za to vrijeme ugošćujemo Real, Bayern, Sevillu, Bayern, klubove koje smo sada gledali u četvrtfinalu Lige prvaka. Orjunaška klika je kroz fantomsku udrugu Naš Hajduk izvršila teror nad većinom i sada ispada da Dalmatinci ne vole repku. Navijači Hrvatske iz Dalmacije, kako dozvoljavate tim kretenima da vam uskraćuju hrvatsku reprezentaciju?! Zašto to dozvoljavate tim bolesnim orjunašima?!”, rekao je Mamić.

“Sjetite se što sam vam rekao prošle godine kada smo izgubili finale Kupa u Varaždinu? Ovo ste gledali sada i nikada više. A ja sam čovjek koji drži svoju riječ. Ostaje vam samo da me ubijete, a vidjeli ste da sam otporan na metak. Bit ćemo prvaci i idućih deset godina. To će na terenu napraviti igrači i trener, a na meni kao savjetniku i mojim suradnicima je da im to omogućimo”, nastavlja Mamić.

Dodao je da Hajduk ‘isključivo živi od PR-a i spina’. “Tko je to Kos u povijesti Hajduka? Došao je iz Osijeka i priznao da nije niti navijač Hajduka”, kaže Dinamov savjetnik.

Komentiraj