Goran Stanzl/PIXSELL

MAMIĆ I PIVARIĆ NAJAVILI OLYMPIAKOS “Naša pobjeda bi bila iznenađenje, no nije nerealno”

Susret trećeg kola Lige prvaka kojeg Dinamo sutra u 20:45 sati na Maksimiru igra protiv grčkog Olympiakosa najavili su trener ‘Modrih’ Zoran Mamić i Josip Pivarić.

Mamić je istaknuo kako je grčka momčad kvalitetan protivnik, što dokazuju rezultati u prvenstvu i Ligi prvaka. “Naša bi pobjeda bila iznenađenje jer su oni favoriti, ali jedva čekamo utakmicu. Želimo prikazati dobru igru i dobiti”, rekao je Mamić dodajući kako od svojih igrača očekuje poštivanje dogovora iz svlačionice i maksimalni angažman. “Svjesni smo snage protivnika, ali naravno da se želimo prikazati u što boljem izdanju i ostvariti što bolji rezultat”.

Trener napominje kako Olympiakos ima veliki izbor i kvalitetu igrača, ističući Sebu, Parda, Domingueza i Fortunisa. Još jedna jaka strana Grka su i krila, opasnost, dodaje Mamić, leži i u individualnim akcijama, ali i prekidima. “Ponavljam, jako su dobro organizirani, disciplinirani, čvrsti, odlično posloženi i prava su ekipa”.

 

  • “Po meni je Fortunis njihov trenutno najopasniji igrač, a recimo Durmaz je također odličan i jako sam sretan što ga nisu prijavili za Europu”, poručuje Mamić. Kod Dinama će Pinto biti spreman. Mamić želi da njegova ekipa igra slično kao protiv Arsenala – u sredini držati kompaktnost. “Naravno, naše želje su jedno, ali nešto se pita i protivnika. Vidjet ćemo kako će sve to na kraju izgledati na terenu odnosno nakon utakmice”, naglašava.

 

I Pivarić se slaže kako su Grci favoriti, ali dodaje kako favoriti uvijek ne pobjeđuju. “Znamo protiv koga igramo i koliko su dobri jer smo gledali dosta njihovih utakmica. U prvenstvu imaju sve pobjede dok su u Ligi prvaka bili jako dobri protiv Bayerna kada su dobili dva gola u zadnjih pet minuta i onda dobili utakmicu u Londonu. Bit će teška utakmica, ali vjerujem u nas i da im možemo pomrsiti račune ako se bacimo na glavu i odigramo kao protiv Arsenala kada smo ginuli jedan za drugoga”, ističe.

Novi hrvatski reprezentativac Pivarić u sjajnoj je formi. “Sigurno da imam samopouzdanje, ali za to sam jako puno radio. Ipak, u nogometu se ne živi od jučer nego samo od danas i sutra… Sutra je nova utakmica, novo potvrđivanje i daj Bože da ovakva forma i rezultati što dulje potraju”, poručuje.

“Bilo bi jako lijepo dobiti oba dvije utakmice i naravno da bi u tom slučaju bili jako blizu prolaza. Ipak, moram naglasiti da je puno veće iznenađenje da smo mi dobili Arsenal nego što je to učinio Olympiakos. Naša pobjeda bi bila iznenađenje, no nije nerealno. Malo sreće, malo stativa, malo slabiji protivnik, malo sudačka pogreška i – sve je moguće”, zaključuje Mamić.

Komentiraj