MAMIĆ “Cvitan i Uskok reketare sud kako bi donio osuđujuću presudu!”

Marko Lukunic/PIXSELL

Zdravko Mamić, bivši čelnik NK Dinama, koji je pod optužbom da je iz kluba izvukao 116 milijuna kuna, te prouzročio štetu proračunu od 12,2 milijuna kuna, na novinskoj konferenciji u ponedjeljak optužio je bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i Uskok da vrše pritisak na sud kako bi donio osuđujuću presudu.

“Institucija Državnog odvjetništva reketari i ucjenjuje ljude da bi osudili nevinog čovjeka”, poručio je Mamić s konferencije rekavši kako je u posjedu prijepisa telefonskih razgovora u kojima je navodno sudjelovao Cvitan, koji od jednog od članova sudskog vijeća opetovano traži osuđujuću presudu Mamiću i drugima. Mamić tvrdi da je Cvitan od suca zatražio da poruke obriše i baci karticu.

 

“Pogledajte vi čime se bavi bivši državni odvjetnik, a sada savjetnik državnog odvjetnika. Što je sve spreman učiniti. Institucija Državnog odvjetništva, koja bi morala biti svetinja, koja je nezavisna institucija, reketari i ucjenjuje ljude da bi osudili nevinog čovjeka”, nastavio je, dodavši kako je “temeljeno pravo svakog ustava, svake demokracije svijeta je pravo na slobodu, na pravično suđenje”.

Mamić je Cvitana optužio da je zločinac koji mu je uništio obitelj i sve što je stvorio u Dinamu.

“Ti si zločinac i tek će se znati, jer će se ljudi ohrabriti, koje si sve zločine činio u životu”, izjavio je Mamić.

 

Komentiraj