Zdravko Mamić je nakon ročišta u Osijeku, na kojem je u utorak svjedočio i Luka Modrić, novinarima ispred sudnice rekao kako Modrić nije promijenio iskaz.

“a nisam smio govoriti zbog procedure, jer dok se provodi istraga, onda okrivljeni, što sam ja bio tad, nema pravo govoriti o tome. Moja obrana i ja imali smo uvid u iskaz i njegov iskaz je nešto najdivnije i najpoštenije što je ikad bilo. Njemu su jednostavno uvalili jednu rečenicu koju on nikad nije rekao. Vidjeli ste da je danas rekao da to jednostavno nije istina, to je laž”, kazao je Mamić dodajući da su u Londonu dogovarali podjelu na temelju građanskog ugovora.

“Tu je početak i kraj priče. Sve je ostalo jedna velika, velika gnjusna predstava, gdje se čitav sustav navalio meni na leđa i već godinama gledamo posljedice svega toga”, kaže Mamić.

Na kraju je ponovno krenuo objašnjavati je li, ili nije, Modrić promijenio svoj iskaz. “Promijenio je iskaz, rekao je istinu. Ne bih ja rekao da je promijenio, jer kad je promijenio, onda je promijenio iskaz. On je taj iskaz davao u nedjelju navečer u nekoliko sati, a to što vi citirate je bila samo jedna jedina rečenica cijelog iskaza, jer on je pričao vrlo temeljito na iskazu u Uskoku o našem odnosu koji je krenuo prije 14 godina”, rekao je Mamić ponovivši da je pričao o građanskom ugovoru.

Mamić je poručio i kako nitko od 68 svjedoka, koliko je do danas ispitano, nije rekao niti jednu rečenicu u korist optužnice. “Vidite da je to jedna velika farsa”, poručio je.

Komentiraj