MAMA MATTEA RUŽIĆA “Nije imao srčanu manu”

N1

Nakon što je u ponedjeljak popodne u Ministarstvu zdravstva objavljen nalaz obdukcije, roditelji preminulog Mattea Ružića poručili su da žele vidjeti i službeno izvješće, ali i ispis i snimke poziva upućenih Hitnoj pomoći.

Matteova majka šokirana je nalazima obdukcije i sumnja u njihovu vjerodostojnost. Kaže da njezin sin nije imao srčanu manu, što se, kaže, može provjeriti.

“Šokirana sam nalazom, Matteo nikad nije imao srčanu manu. Kao dijete je redovito primao cjepivo i odlazio na kontrole, a nedavno je polagao vozački i imao sistematski pregled… a uostalom, pošto je bio astmatičar, njegov doktor bi to primijetio”, rekla je za Dnevnik.hr Martina Klapan, Matteova majka.

U Ministarstvu zdravstva danas je objavljen nalaz obdukcije, a za čiju objavu, naveo je ministar Kujundžić, imaju suglasnost oca preminulog mladića.

“Utvrđeno je da je Matteo preminuo zbog asmatskog bronhitisa i neprepoznate srčane mane, točnije mane krvnih žila koji su zajedno doveli do nagle smrti koja je i konstatirana po mrtvozorniku koji je uputio tijelo na obdukciju. Neki nalazi još nisu gotovi, ali ovo je preliminarno izvješće”, kazala je prof. dr. sc. Vedrana Petrovečki sa Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta.

Komentiraj