NACIONAL JE PUTEM PLATFORME MALTA FILES, gdje surađuje s više europskih medija, otkrio preko kojih tvrtki s Malte posluje vlasnik PPD-a Pavao Vujnovac, ali i neke njegove hrvatskoj javnosti dosad nepoznate partnere kao što su Zoran Gobac i Josip Jurčević

Pavao Vujnovac, najmoćniji hrvatski poduzetnik koji se bavi plinskim poslom, vlasnik tvrtke Energia Naturalis, krovne kompanije koja okuplja niz firmi okupljenih oko javnosti najpoznatijeg Prvog plinarskog društva, jedan dio svojih razgranatih poslovnih aktivnosti obavlja poslujući preko tvrtki sa sjedištem na Malti. 

Nacional je putem internetske platforme Malta files, na kojoj surađuje s više europskih medija, otkrio preko kojih tvrtki s Malte Vujnovac posluje, ali i neke njegove hrvatskoj javnosti dosad nepoznate partnere. Vujnovac u poslu surađuje s većim brojem ljudi, ima i više partnera, ali dosad je potpuno nepoznato bilo i to da su mu u nekim ozbiljnim poslovima partneri i Zoran Gobac, najmoćniji čovjek hrvatskog rukometa te Josip Jurčević, bivši istaknuti dužnosnik SOA-e iz vremena dok je ravnatelj te službe bio bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Za Jurčevića se duže vrijeme zna da s Vujnovcem surađuje kao njegov zaposlenik, a sada se pokazuje da su u jednom dijelu tog poslovanja oni i partneri.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakU prometnoj nesreći u Međimurju teško ozlijeđena žena
Sljedeći članakPočelo suđenje za dvostruko ubojstvo u zagrebačkoj Dubravi
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat. Blaž Zgaga je poznati slovenski istraživački novinar, ujedno i jedan od ključnih autora i protagonista u aferi Football Leaks. Zgaga je hrvatskoj javnosti otprije poznat kao jedan od koautora hit trilogije, knjige "U ime države" koja se bavi istraživanjem šverca oružja na Balkanu tijekom oružanih sukoba 90-ih, i koja je a prevedena je i na hrvatski jezik. "Reporteri bez granica" imenovali su ga kao jednog od "100 informacijskih heroja" tijekom 2014.