SABOR “Malo više popio pa učenicima nabavio tablete bez kamera”

facebook.com

Nakon neuspješnog pokušaja Mosta da iznudi stanku, Hrvatski sabor u petak je rad nastavio raspravom o prijedlogu novog zakona o vinu, čija je svrha bolje uređenje ukupnog stanja u sektoru vinarstva i vinogradarstva.

Tražimo stanku vezano za vijest o kurikularnoj reformi, rekla je Mostova zastupnica Sonja Čikotić i dobila tumačenje predsjedavajućeg Furija Radina da stanku može tražiti samo vezano za točku dnevnog reda, a njen zahtjev, objasnio je, nema veze s vinom.

Čikotić je objasnila da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja učenicima podijelilo tablete koji nemaju kamere, pa učenici ne mogu pristupiti digitalnom sadržaju. “Objašnjenje je da je, možda, netko popio previše vina i napravio takvu javnu nabavu”, izjavila je zastupnica.

Neću vam dati stanku, uzvratio je Radin, nakon čega je Sabor ‘prešao’ na raspravu o prijedlogu zakona o vinu.

Mostovci tvrde da taj prijedlog ne donosi ništa dobrog hrvatskim vinarima i vinogradarima. Nismo zaštitili domaće vinogradare, niti to namjeravamo, pogoduje se uvozu europskih vina, tvrdi Miro Bulj.

Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majadak uzvraća da se proizvođače vina rasterećuje 33 posto u odnosu na dosadašnje pravne okvire, što omogućuje njihovo dodatno promoviranje.

Vinogradari i vinari su sudjelovali u izradi poropisa, kako bi se poboljšao položaj svih njih, pa i vinara iz Dalmacije, uzvratio je Majdak Mostovu zastupniku Anti Pranjiću.

Komentiraj