MALI NOGOMET Održan Plenum klubova o startu nove sezone

U petak je u Omišu održan Plenum klubova Prve HMNL. Na Plenumu je glavna tema bila start nove prvoligaške sezone u kojoj će prvi put igrati deset klubova. Izvučeni su natjecateljski brojevi i poznat je raspored odigravanja susreta.

Prvenstvo počinje 27. rujna i igra se dvokružno (18 kola) nakon čega slijedi doigravanje za prvaka, a tjedan dana ranije odigrat će se premijerno izdanje Superkupa u kojem se sastaju osvajač prvenstva Novo Vrijeme Apfel i pobjednik Kupa Uspinjača-Gimka. Sezona bi trebala završiti 20. svibnja iduće godine.

Iz društva najboljih prošle sezone ispali su Brod 035, Jesenje i Osijek Kelme. Novi član elitnog razreda za ovu sezonu je prvak Druge HMNL Jug Olmissum iz Omiša, koji je u Ligi za prvaka bio bolji od Futsal Pule (prvak Druge HMNL Zapad) i Našica (prvak Druge HMNL Istok).

Zbog okupljanja i priprema Hrvatske malonogometne reprezentacije povodom Glavne runde za Svjetsko malonogometno prvenstvo u Litvi iduće godine, kalendar je zgusnut, što znači da će zimska pauza biti skraćena.

Vrijedi istaknuti kako će se Hrvatski malonogometni Kup odigrati do kraja ove godine, a prije toga krenut će Regionalni Kup.

Komentiraj