MALI Naoružani napadači napali vojnu bazu vojske EU u Bamaku

Pixabay

Naoružani su napadači u ponedjeljak u glavnom gradu Malija, Bamaku, otvorili vatru na hotel koji se koristi kao trening baza vojske EU, javlja Independent.

Jedan je svjedok rekao kako su napadači pokušali upasti u hotel Nord-Sud, kada su stražari na glavnom ulazu otvorili vatru na njih. “Jedan je napadač ubijen. Pucnjava se nastavila nekoliko minuta”, ispričao je svjedok.

Glasnogovornik Ministarstva obrane potvrdio je kako je u hotelu došlo do pucnjave. “Sigurnosne snage stigle su na mjesto događaja prije pola sata. Trenutno nemam više informacija”, rekao je glasnogovornik Diarran Kone.

Još uvijek nema vijesti o drugim žrtvama, a niti jedna skupina nije preuzela odgovornodt za napad. Agencija AFP javlja kako u napadu nije ozlijeđen nitko od EU osoblja.

Napad se dogodio nekoliko mjeseci nakon opsade hotela Radisson Blu, u kojoj je život izgubilo 27 osoba. Mali je trenutno uključen u borbu protiv islamskih militanata na sjeveru zemlje, a u tome im pomažu sigurnosne snage iz Francuske.

Prošlog je tjedna al-Qaeda u Magrebu preuzela odgovornost za napad na ljetovalište u Obali Bjelokosti, u kojem je poginulo 19 ljudi.

Komentiraj