facebook.com

MALI FOOD HUB Platforma za razmjenu ideja od urbanih vrtova i organskog uzgoja do kuhanja i dizajna hrane

Grad Zagreb je dobio posebno mjesto za razmjenu ideja i znanja za sve one koji promišljaju o hrani, bilo o sadnji, kuhanju ili pak dizajniranju – Mali Food Hub.

Riječ je o najnovijem projektu već dobro poznate mobilne tržnice lokalne organske hrane Mali plac/Little Market, pokrenutom u suradnji s Travel & Technology Hubom Gacka 16.

Program Malog Food Huba održavat će se jednom mjesečno i bit će edukativnog karaktera sa širokim rasponom tema, od praktičnih do kreativnih, s hranom kao zajedničkim nazivnikom. Tako će proširiti dosadašnji koncept Malog placa ciklusom ‘Malih razgovora i radnji’ kojima će na vrlo osoban i neformalan način, pružati praktične savjete i pokazivati primjere dobre prakse iz prve ruke. To znači da ćete u Malom Food Hubu, uz zdravu nabavku, ovisno o aktualnoj temi moći i popričati s iskusnim vrtlarima, dizajnerima vrtova, permakulturistima, kuharima, nutricionistima, stilistima, fotografima… Moći ćete im prenijeti svoja iskustva, postaviti pitanja, zatražiti savjete, otkriti njihove male tajne te zajedno s njima analizirati primjere i sudjelovati u raznim radionicama.

“Željeli smo stvoriti mjesto gdje svatko može doći i zajedno s nama učiti te propitivati o svim temama koje su nam u fokusu. Prilika je to za još boljim povezivanjem potrošača i malih proizvođača, pojedinaca i kolektiva, kao i za razvijanje povjerenja kroz edukaciju, dobru praksu, zajedništvo i vrijednosti koje su nam svima u interesu”, rekla je Jelena Mikin, organizatorica Malog placa koji stoji iza Malog Food Huba.

U Malom Food Hubu moći ćete se osobno i direktno povezati s profesionalcima, surađivati s njima i podijeliti svoje ideje i znanja o održivoj i ekološki odgovornoj proizvodnji i konzumaciji hrane, kao i o kreativnim aspektima poput dizajniranja, stiliziranja i fotografiranja.

Među temama ‘Malih razgovora i radnji’ koji vas očekuju u Malom Food Hubu u predstojećim mjesecima izdvajaju se: razmjena sjemenja, biljna prehrana, lokalni i organski uzgoj, permakultura, stiliziranje i fotografiranje hrane, urbani vrtovi, food dizajn, dizajn vrtova, samoniklo bilje, kompostiranje, samoodrživost i očuvanje biološke raznolikosti.

Prvo izdanje Malog Food Huba bit će održano 26. siječnja 2018. godine u Gackoj 16, a uz Mali plac, uključivat će i ‘Male razgovore o planiranju vrta’, ‘Male radnje sijanja i razmjenu sjemenja’.

https://web.facebook.com/events/144846946215144/

http://www.mali-plac.org/

Komentiraj