Tomislav Miletic/PIXSELL

MALETIĆ ‘Predsjednica je pogriješila u komunikaciji’

HDZ-ova europarlamentarka Ivana Maletić za N1 televiziju komentirala je sukob predsjednice i Vlade oko odlaska u Marakeš te migracijske izazove s kojima se suočava Europa.

Maletić je pozdravila pobjedu Manfreda Webera na izborima EPP-a za europske izbore i ocijenila ga kao izvrsnog lidera koji zna napravit kompromis, dok politiku Viktora Orbana o zaustavljanju globalnih migracija smatra neuspješnom dok u Marakeškoj rezoluciji ne vidi ništa sporno.

“Ovako gledano, ja vidim da je to jedan odgovor na globalni trend modernog vremena. Kao što nas sad muči što djeca sjede na kompjuteru, tako i u ovom slučaju, ne možemo ukinuti internet, ali možemo naučiti dobro upravljati. Tako i ovdje kad su u pitanju migracije, moramo upravljati tim globalnim trendovima i vidjeti kako se zaštititi, a pritom zadržati humanost prema ljudima koji su u potrebi”, smatra Maletić koja se nije htjela izjasniti slaže li se sa stavom predsjednice oko rezolucije.

“Koliko sam shvatila iz njenih izjava, predsjednica je upravo zbog globalnih promjena i stavova pojedinih čelnika shvatila da nije potrebno da Hrvatska bude zastupljena u Marakešu. Većina država neće biti zastupljena na najvišoj razini, dakle na razini predsjednika ili premijera, a za Republiku Hrvatsku smatram da je bolje da bude netko s operativnije razine zastupljen na potpisivanju”, izjavila je dodavši kako je predsjednica pogriješila u komunikaciji.

“U ovoj situaciji je jedino trebalo prije samog odgovora jednom mediju komunicirati to s Vladom i zajednički istupiti i objasniti zašto je bolje da u Marakešu bude operativna razina”, zaključila je Maletić.

 

 

 

 

 

Komentiraj