Malenica: “Parlamentarna većina je stabilna, a Vlada poštuje rad neovisnih i samostalnih institucija”

Ministar uprave i pravosuđa Ivan Malenica komentirao je današnja uhićenja USKOK-a i naglasio da Vlada poštuje rad neovisnih i samostalnih institucija i da podupire državno odvjetništvo, USKOK i policiju u njihovom samostalnom radu.

“Svaka kriminalna aktivnost ima svoje ime i prezime. Vlada i HDZ jasno su stali na stranu  borbe protiv korupcije. Istaknuli smo da nema nedodirljivih. Onaj koji je počinio određeno kazneno djelo, za to treba i odgovarati. Što se tiče političke odgovornosti, ako se utvrdi počinjenje kaznenog djela to utječe i na političko djelovanje tih pojedinaca koji su to učinili”, rekao je Malenica u Dnevniku HRT-a.

Istaknuo je da je predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić izjavio da je Dražen Barišić stavio mandat u mirovanje. Napominje da je parlamentarna većina stabilna te da se u narednom tjednu umjesto njega očekuje drugi zastupnik.

Odgovarajući na pitanje hoće li HDZ isključiti Barišića iz stranke, kazao je da će to odlučiti stranka u skladu sa statutom i drugim stranačkim aktima.

Komentiraj