Malenica o Hrvatima u Zambiji: “Na teret im se stavljaju iste optužbe kao prvi put te su ponovno uhićeni. Čudna situacija!”

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica komentirao je hrvatske državljane koji su ponovno uhićeni u Zambiji.

“U komunikaciji s odvjetnikom smo doznali da im se na teret stavljaju iste optužbe kao prvi put te su ponovno uhićeni. Riječ je o jednoj neobičnoj i čudnoj situaciji”, kazao je ministar Malenica, a prenosi N1.

Rekao je da je prošli tjedan razgovarao s ministrom pravosuđa u Zambiji. “On mi je jutros poslao poruku da su naši državljani na putu prema aerodromu i da je sud donio odluku da u 48 sati moraju napustiti Zambiju. Što se u konkretnom slučaju dogodilo, nemamo informaciju. Veleposlanik je na putu prema dolje i stupit će u kontakt s našim državljanima.”

“Odvjetnik naših državljana nam je rekao da se radi o našim državljanima. Čitava situacija je čudna”, dodao je Malenica, navodeći da će nastaviti štititi hrvatske državljane.

“Jučer je prekinut postupak i određeno je da u 48 sati napuste Zambiju i vraćene su im putne isprave. Što se u međuvremenu dogodilo, ne znam u ovom trenutku, ali nastojimo saznati u što kraćem roku i pružiti pomoć našim državljanima”, naveo je Malenica.

Podsjetimo, osmero Hrvata zaustavljeno je danas i odvedeno iz zračne luke u Ndoli, iako im je dan ranije određeno da u roku od 48 sati napuste zemlju.

 

Obrat! Hrvatski posvojitelji krenuli kući, zaustavljeni su u zračnoj luci u Zambiji. Ponovno su privedeni!

Komentiraj