Saša Zinaja

‘Malen je postotak izručenja poslovnih ljudi iz VB’

Bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt u utorak je za N1 komentirala početak procesa Ivici Todoriću na sudu u Londonu.

Škare Ožbolt naglašava kako Velika Britanija ima složeniju proceduru o izručivanju nego druge zemlje, posebno jer je zemlja koja udomljuje poslovni svijet i vrlo je osjetljiva na bilo kakve postupke koji se vode protiv poslovnih ljudi. Dodaje da je Todorić zato i izabrao Veliku Britaniju kao mjesto gdje će otići na ‘duži boravak’.

“Ja vjerujem da će on iskoristiti svaku nespretnost koja se dogodila u ovom restrukturiranju Agrokora, pa i same primjene lexa Agrokor. Ostalo je potpuno nejasno koje on ovlasti kao vlasnik ima. Puno je tu stvari za koje vjerujem da ni ovaj sud neće uspjeti pohvatati u jednm danu”, rekla je Škare Ožbolt dodajući da je otežavajuća stvar za predstavnike DORH-a to što Ustavni sud još nije donio odluku o lex Agrokoru.

Kazala je kako je postotak izručenja oko deset posto, a taj je postotak još manji kada se radi o poslovnom svijetu i poslovnoj zajednici.

Komentiraj