Majka i kći oštetile 55-godišnjakinju za gotovo 1,2 milijuna kuna

Patrik Macek/PIXSELL

Pulska policija, nakon dovršene istrage, podnijela je kaznene prijave protiv 54-godišnjakinje iz Medulina i 31-godišnjakinje s područja Plitvičkih jezera, osumnjičene da su na temelju sklopljenih ugovora o doživotnom uzdržavanju oštetile 55-godišnjakinju iz Medulina oko 1,2 milijuna kuna, izvijestila je u četvrtak istarska Policijska uprava.

Istraživanjem je utvrđeno da je 54-godišnjakinja, nakon što je u rujnu 2010. sklopila ugovor o doživotnom uzdržavanju s 55-godišnjakinjom, iskoristila njezino zdravstveno stanje i smanjenu sposobnost odlučivanja te ju je u studenome te godine navela da joj daruje apartman u Premanturi. Oštećena nije znala da potpisuje darovni ugovor i 54-godišnjakinji prenosi vlasništvo nad nekretninom koju je ona, nakon što je postala njezina vlasnica, prodala za više tisuća eura.

Nakon toga 54-godišnjakinja je u rujnu 2011. navela oštećenu da proda nekoliko oranica i pašnjaka, a u kolovozu 2012. da proda parkirno mjesto u Premanturi.

U veljači 2013. navela ju je da proda zgradu i dvorište, a u svim slučajevima, nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora, osumnjičena je za sebe zadržala veći dio novca i time 55-godišnjakinju oštetila za više od pola milijuna kuna.

Kako je izvijestila policija, mlađa žena, 31-godišnjakinja je osumnjičena da je u kolovozu 2012. iskoristila zdravstveno stanje i smanjenu sposobnost odlučivanja 55-godišnjakinje te ju je navela da joj proda zgradu u Premanturi. Oštećena je sklopila kupoprodajni ugovor na temelju kojega je prenijela vlasništvo nad zgradom 31-godišnjakinji koja se tako okoristila za najmanje nekoliko desetaka tisuća kuna.

Osumnjičene su tim kaznenim djelima 55-godišnjakinju oštetile za 1,19 milijuna kuna te je protiv njih podnesena kaznena prijava, nakon čega je državno odvjetništvo poduzelo daljnje mjere iz svoje ovlasti.

Neslužbeno se doznaje kako su osumnjičene majka i kći.

Komentiraj