MAJETIĆ “35 godina Mili Martiću je pravedna kazna”

Vanja Majetić / Facebook

U Memorijalnom centru raketiranja Zagreba 1991./1995. u četvrtak je održano predavanje na kojem su predstavljena sjećanja suvremenika i žrtava, ali i stručna studija o odlascima u skloništa i zagrebačkoj ratnoj svakodnevnici od 1991. do 1995. s koje je poslana zajednička poruka sudionika: ”Ne ponovilo se”, piše Tportal.

Novinar Vanja Majetić koji je kao gimnazijalac ranjen tijekom raketiranja Zagreba 2. svibnja 1995. kada je, u osveti srpskih pobunjenika za poraz u operaciji Bljesak poginulo šestero ljudi, a 205 ih je bilo ranjeno, prisjetio se okolnosti tog tragičnog događaja za koje je bio odgovoran Milan Martić, nekadašnji predsjednik nepriznate tzv. ”Republike Srpske Krajine” koji je kasnije zbog ratnog zločina u Haagu osuđen na 35 godina zatvora.

”Mislim da je to pravedna kazna. Ne ponovilo se nikada više”, rekao je Majetić, nakon što je prepričao stradavanje na školskom dvorištu, pomaganje unesrećenima, ali i razgovor s policajcima koji su nakon napada radili očevid. Podsjetio je i da je osjetljiv policijski posao nakon granatiranja vodio inspektor Branko Lazarević, kasnije jedan od glavnih svjedoka na suđenju Martiću.

Komentiraj