Maja Sever: “Erdogan je sustavni gušitelj sloboda medija, novinarstva i ljudskih prava”

Autor:

31.08.2022., Sibenik - Komemoracija za poznatog novinara HRT-a Antu Granika odrzana je u sibenskoj gradskoj knjiznici. Maja Sever.
 Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Predsjednica Europske federacije novinara i sindikata novinara Hrvatske Maja Sever u četvrtak je za N1 komentirala posjet turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana Hrvatskoj.

“Važno je upozoriti i da mi kao novinarska organizacija vjerujemo da će na to upozoriti i organizacije za ljudska prava. Znamo dobro što turski predsjednik radi u svojoj zemlji i koliko guši slobode novinarstva i ljudskih prava. U ovom trenutku je 38 novinara u zatvoru u Turskoj”, poručila je Maja Sever.

Istaknula je da ovo nije dolazak europskog demokratskog političara i upozorila da ‘dušom i tijelom’ protestiraju protiv njegovog dolaska i da će predstavnici službene Hrvatske o tome nešto reći na Pantovčaku.

“Srećom, nisam državnica. Najmanje što bi mogli je podsjetiti na 38 zatvorenih novinara te podsjetiti na ono što razne organizacije upozoravaju cijelo vrijeme. Čovjek koji sjedi za stolom je sustavni gušitelj sloboda medija, novinarstva i ljudskih prava”, istaknula je za N1.

Dodala je da već dala isprintati plakate koje su joj poslali kolege iz International Press Institutea, na kojima piše ‘Free Turkey Journalists’. Zaključila je da je stala ispred kolone i pokazala da u Zagrebu ‘ipak postoji netko tko ne plješće oduševljeno ovom državničkom posjetu’.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.