MAHLEROVA PETA Simfonijski koncert na velikoj sceni Riječkog HNK na dan 21. svibnja

hnk-zajc.hr

Simfonijski koncert Orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca Rijeka u suradnji s Panonskom filharmonijom iz Pečuha će na velikoj sceni Riječkog HNK na dan 21. svibnja izvesti glazbeno djelo Gustava Mahlera – 5. simfoniju u cis-molu.

Dirigent koncerta je Ville Matvejeff, a koncertni majstor Anton Kyrylov…

Program:

Gustav Mahler: Simfonija br.5 u cis-molu

  • Trauermarsch
  • Stürmisch bewegt, mit größter Vehermenz
  • Scherzo
  • Adagietto
  • Rondo-Finale

U velikom finalu koncertne sezone vraćamo se na njezin početak kada smo obljetnicu Kazališta proslavili izvedbom ‘Posvećenja proljeća’ Igora Stravinskog te arijama i odlomcima iz opera koje nisu nikada ili su tek jednom izvođene u Rijeci, od djela Wagnera i Janačeka do Berga i Bartóka.

Orkestar riječke opere ponovo surađuje s Panonskom filharmonijom i svojoj publici predstavlja još jedno velebno glazbeno djelo koje nikada nije izvođeno u Rijeci – Mahlerovu 5. simfoniju, naročito poznatu po četvrtom stavku – Adagietto – koji je Luchino Visconti koristio kao glazbenu podlogu u kultnom filmu ‘Smrt u Veneciji’.

Za dirigentskim pultom posljednji puta u ovoj sezoni dočekuje vas Ville Matvejeff. Ako ste kojim slučajem propustili našu izvedbu Sibeliusove 2. i Šostakovičeve 11. simfonije,

Mahlerova Peta prilika vam je da provjerite zašto će upravo orkestar riječke Opere u sljedećih godinu dana snimiti čak četiri CD-a koncertnog i opernog repertoara za međunarodne diskografske kuće.

Kupite ulaznice on-line za ovaj veliki glazbeni događaj.

Komentiraj