Magla smanjuje vidljivost

Pixabay

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski na većini cesta, osim u dijelu Dalmacije. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj. Smanjena je vidljivost i na autocesti A1 između Otočca i Gospića te mjestimice na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Kikovice, upozoravaju iz Hrvatskog autokluba.

Na državnoj cesti DC6 Brezovo Polje-Donji Žirovac zbog sanacije odrona vozi se usporeno, jednim trakom. U Ulici Matije Gupca u Garešnici (DC45) vozi se otežano, uz privremenu signalizaciju, zbog veće količine vode na kolniku. Nerazvrstana cesta u mjestu Letovanci (Sisačko-Moslavačka županija) zbog vode na kolniku zatvorena je za sav promet, do raskrižja s DC224 u mjestu Gornje Komarevo.

Na DC207 zbog oštećenja kolnika, između mjesta Hromec i Đurmanec vozi se uz ograničenje brzine od 30 km/h.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na sljedećim cestama:

Gorski kotar, Hrvatsko primorje: DC3 Stubica-Delnice; DC32 GP Prezid-Gerovo; DC203 GP Brod na Kupi-Delnice; DC501 Gornje Jelenje-Meja; ŽC5030 Platak-Kamenjak; ŽC5032 Gornje Jelenje-Crni Lug; ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak; ŽC5062 Bribir-Lukovo; ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine; ŽC5068 Vrata-Fužine; ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk; ostale županijske i lokalne ceste na području Gorskog kotara; ceste na području riječkog zaleđa, općine Čavle, D. Jelenje, Viškovo, Klana, grad Kastav, općina Matulji, grad Opatija, općina Lovran i Mošćenička Draga, zaleđe Kraljevice i grada Bakra.

Lika i Zadarska županija: DC23 Kapela-Jezerane.

Središnja i sjeverozapadna Hrvatska: DC26 Donji Miklouš-Gornja Garešnica; DC36 Pokupsko-Stari Farkašić.

Za sav promet (zbog snijega) zatvorene su: ŽC4253 Velika-Jankovac, ŽC3275 Stankovac-Jame, ŽC5128 Bogić Brdo-Lička Jesenica, ŽC5094 Jasenak-Stalak.

Samo za osobna vozila otvorene su: ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5032 Gornje Jelenje-Crni Lug; ŽC5062 Lukovo-Lič; ŽC5094 Breze-Stalak; ŽC5110 Krmpote-Alan, Senj-Podbila, u mjestu Francikovac, Stolac, Veljun Primorski, Selo Vratnik, Grabarje (županijske i lokalne ceste na području Senja), lokalna cesta Zalesina-Stari Laz.

Pomorski promet

U prekidu su katamaranske linije:

Ubli- Vela Luka- Hvar- Split,
Vis-Split.

Trajekti i ostali katamarani plove prema plovidbenom redu.

Granični prijelazi

Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama (zbog zimskih uvjeta na državnoj cesti) na GP Brod na Kupi.

Na izlazak teretnih vozila na GP Bajakovo čeka se oko sat vremena.

Komentiraj