Magla smanjuje vidljivost, vjetar otežava promet, prekidi u pomorskom prometu

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Lici i Slavoniji. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski. Mogući su odroni, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Na riječkoj obilaznici, na kraku 3 čvora 8 – OREHOVICA u smjeru Rijeke, nalazi se predmet na kolniku. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27); autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3); državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Novog Vinodolskog i Karlobaga (DC8) dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

U prekidu su trajektna linija Prizna-Žigljen; brzobrodska linija 9141 Pula-Mali Lošinj-Zadar-Mali Lošinj-Pula. Ostali trajekti i katamarani plove redovito.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj