Magla smanjuje vidljivost, prometna nesreća na DC1

Pixabay

Kolnici su mokri i skliski mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Istri, Lici i Dalmaciji. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju na autocesti A6 Rijeka-Zagre između vijadukta Bukovo i tunela Tuhobić, javlja jutors Hrvatski autoklub.

Zbog prometne nesreće zatvorena je državna cesta Grabovac-Ličko Petrovo Selo (DC1) u mjestu Drežnička Dubrava. Obilazak za osobna vozila je preko Plitvica.

Danas od 9:00 do 15:00 h na autocesti A1 u zoni čvora Skradin zbog razminiranja bit će zatvoreni ulazni i izlazni krak na čvoru Skradin, a promet autocestom u oba smjera teći će nesmetano. Promet s autoceste prema Skradinu preusmjerava se na čvoru Šibenik na državnu cestu DC33. Planirano vrijeme trajanja radova je do srijede, 7. veljače 2018. godine.

Zbog razminiranja od 08:00 do 16:00 sati županijska cesta ŽC5113 Križpolje-Glibodol-Lička Jasenica zatvara se za promet, a vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta (do 22. veljače).

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na županijskoj cesti ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Pomorski promet

U prekidu su:

  • katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Rijeka,
  • brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak i Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice.

Granični prijelazi

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj