Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Lici, Gorskom kotaru, Dalmaciji i na mjestima pod maglom. Mogući su odroni. Pojačan je promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Magla smanjuje vidljivost i na dionicama autocesta: A2 Zagreb-Macelj; A3 između Bregane i Jankomira te Križa i Lipovca; A5 na dionici Đakovo-Sredanci; A6 Kikovica-Bosiljevo 2.

Između čvorova Zaprešić i Jankomir u smjeru Zagreba kod mosta Sava promet teče otežano uz povremene prekide, zbog prometne nesreće u zoni radova. Između čvorova Kraljevečki Novaki i Kosnica u smjeru zapada (Bregane) vozi se u koloni dugoj oko 3 km, zbog pojačanog priljeva vozila u zoni radova kod mosta Sava (dvosmjeran promet).

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Granični prijelazi

Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina.

Do završetka radova za sav promet, osim za pješake, zatvoren je granični prijelaz Dvor. Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica.

Zbog radova se na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima.

Osobni automobili na ulazak i izlazak na GP Stara Gradiška čekaju oko deset minuta.

Komentiraj