Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici te u unutrašnjosti, a ima je i na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca te tunela Mala Kapela i čvora Gospić, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, na glavnim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, Jadranskoj i Ličkoj magistrali, Krčkom mostu, na prilazima turističkim središtima duž obale, u trajektnim lukama i pristaništima kao i na pojedinim graničnim prijelazima.

Izvanredne situacije i ograničenja na autocestama:

A1 Zagreb-Split-Ploče:

  • zbog prometne nesreće vozi se usporeno u koloni u pokretu, od naplate Lučko do 6. km u smjeru Karlovca, vozila su na zaustavnom traku;
  • opreznije treba voziti između čvorova Zadar 1 i Zadar 2 u smjeru Splita, zbog vozila u kvaru;

A3 Bregana-Lipovac

  • Prometna nesreća između čvora BABINA GREDA i čvora ŽUPANJA u smjeru Lipovca. Molimo korisnike za strpljenje.

Zagrebačka obilaznica (A3)

  • prometna nesreća između čvora KOSNICA i čvora JAKUŠEVEC, na 31. +800 km u smjeru Bregane, kolona je oko 3 km, vozila su na zaustavnom traku;

A7 GP Rupa-čvor Diračje:

  • riječka obilaznica kod čvora Škurinje (na 24.+650 km) u oba smjera vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h, zbog sanacije mjesta nakon prometne nesreće.

Pomorski promet

Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila u pojedinim trajektnim lukama moguća su odstupanja od uobičajenog reda plovidbe.

Zbog dužih čekanja za ukrcaj u trajektnim pristaništima Valbiska (Krk) i Merag (Cres) vozačima se savjetuje korištenje trajektne linije Brestova-Porozina, gdje nema čekanja.

Granični prijelazi

Komentiraj