Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, a ima je i na dionici autoceste A1 kod čvora Donja Zdenčina i na autocesti A3 Bregana-Lipovac između Ivanje Reke i Križa. Kolnici su mjestimice mokri te vlažni i skliski. Mogući su odroni, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; autocesta A6 Rijeka-Zagreb; Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene; državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Paški most.

Danas od 8:00 do 17:00 sati zbog radova u tunelu Mala Kapela na autocesti A1 promet u smjeru Dubrovnika teče jednim trakom, uz ograničenje brzine.

Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom za vrijeme zimskih uvjeta (poledica na kolniku) u Lici: DC218 Dobroselo (g.ž.ZD)-Mazin – Bruvno (D1), ŽC5169 Donji Lapac-Bjelopolje, županijske i lokalne ceste na području Korenice.

Pomorski promet

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su:

  • trajektne linije: Sumartin-Makarska i Sućuraj-Drvenik;
  • katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Korčula-Hvar-Split.

Katamaran na liniji 9603 Jelsa – Bol – Split će isploviti iz luke Stari Grad u 06:00 h bez pristajanja u luke Jelsa i Bol.

Granični prijelazi

Teretna vozila na izlazak iz zemlje čekaju oko 30 minuta na GP Pasjak, 45 minuta na GP Macelj te oko sat vremena na GP Bregana.

Komentiraj