Magla smanjuje vidljivost, otežano na zagrebačkoj obilaznici

Igor Kralj/PIXSELL

Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u Lici, Gorskom kotaru i Dalmaciji. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Magle ima i na dionicama autocesta: A1 između čvorova Otočac i Bisko; A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Oštrovica i Vrata; A10 Čarapine-Ploče.

Na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Jankomir i Buzin (A3) u smjeru istoka vozi se otežano, zbog prometne nesreće na 16. km. Vozi se usporeno i iz smjera Zagrebačke avenije prema Jankomirskom mostu.

Ugašen je požar na vozilu na autocesti A6 na 73. km između čvora ČAVLE i čvora KIKOVICA u smjeru Zagreba. Prometuje se jednim trakom. Opreznije treba voziti na autocesti A1 između tunela BRISTOVAC i odmorišta MARUNE u smjeru Dubrovnika,na dijelu dvosmjernog odvijanja prometa, zbog predmeta na kolniku.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Na trajektnoj liniji Split-Vela Luka- Ubli (604) plovi trajekt Lastovo kojemu je maksimalna visina garaže 3.80 m, upozoravamo vozače teretnih vozila da obrate pažnju na visinu kamiona.

Granični prijelazi

Posebne regulacije prometa na pojedinim graničnim prijelazima: za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova); za sav promet (osim za pješake) zatvoren je granični prijelaz Dvor (zbog radova). Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica; na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja; od 2. studenog zbog radova na graničnom prijelazu Slavonski Šamac vozit će se uz privremenu regulaciju, suženim kolnikom. Radovi će trajati oko 20 dana; na graničnom prijelazu Harmica (SLO) zabrana je prolaska vozilima ukupne težine veće od 7,5 t.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj