Magla smanjuje vidljivost, olujni vjetar otežava promet

Pixabay

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, upozorava jutros Hrvatski autoklub.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC1 Gračac-Knin).

Samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostala vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3); državna cesta Gračac-Zaton Obrovački (DC27).

Na autocesti A7 Draga-Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama mogu prometovati iz smjera unutrašnjosti:

  • prema Rijeci ili Istri: autocestom A6 Rijeka-Zagreb do čvora Delnice i dalje starom cestom kroz Gorski kotar do Rijeke (DC3), i obrnuto;
  • prema Dalmaciji: državnom cestom DC1 Karlovac-Slunj-Split ili autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca i Knina prema Splitu (DC50-DC1) ili preko Kistanja prema Zadru, i obrnuto.

Zbog prometne nesreće na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora VRATA i OŠTROVICA u smjeru Rijeke molimo korisnike za strpljenje. Osobno vozilo koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći stoji na zaustavnom traku i ne ometa promet.

Prometna nesreća na 24+400 km (tunel Škurinje 1)između čvora ŠKURINJE i čvora OREHOVICA u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine jednim trakom 40 km/h. Kolona vozila proteže se oko 500 m.

Pomorski promet

Zbog jakog vjetra u prekidu su katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka.

Na trajektnoj liniji Split-Vela Luka- Ubli (604) plovi trajekt Lastovo kojemu je maksimalna visina garaže 3.80 m, upozoravamo vozače teretnih vozila da obrate pažnju na visinu kamiona.

Granični prijelazi

Teretna vozila na zlazak na GP Bajakovo čekaju oko dva i pol sata.

Zbog tehničkih poteškoća teretna vozila prometuju usporeno na GP-ima: Trnovec, Tovarnik, Županja, Bajakovo.

Posebne regulacije prometa na pojedinim graničnim prijelazima: za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova); za sav promet (osim za pješake) zatvoren je granični prijelaz Dvor (zbog radova). Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica; na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja; od 2. studenog zbog radova na graničnom prijelazu Slavonski Šamac vozit će se uz privremenu regulaciju, suženim kolnikom. Radovi će trajati oko 20 dana; na graničnom prijelazu Harmica (SLO) zabrana je prolaska vozilima ukupne težine veće od 7,5 t.

Komentiraj