Magla smanjuje vidljivost, moguća poledica

Goran Kovacic/PIXSELL

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Lici i dijelu Dalmacije i na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac te čvorova Benkovac i Pirovac. Vozi se uz ograničenje brzine. Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, upozorava jutros Hrvatski autoklub.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac: uočen je pas na čvoru Spačva (naplata); zbog policijskog očevida zapaljenog kombi vozila na platou naplatne postaje Ivanić Grad HAK moli vozače za dodatan oprez.

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama: ŽC5126 Kosinjski Bakovac; ŽC5156 Bunić; ŽC5164 Vrebac-Podlapača; ŽC5166 Egeljac-Mali Alan; ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac; ŽC5199 Štirovača-Šušanj; ŽC59122 Šušanj-Ledenik; ŽC59123 Šušanj-Konjsko.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: Istarskom ipsilonu (B8) između čvorova Cerovlje i Lupoglav te čvora Lupoglav i tunela Učka (vozi se uz privremenu signalizaciju), DC8 Jadranskoj magistrali u Slanom (kod Dubrovnika), C205 u mjestu Sveti Križ kod Tuhelja vozi (ograničenje brzine 30 km/h), DC31 u mjestu Kravarsko (zbog odrona), DC33 kroz grad Drniš, ŽC3070 Dugo Selo-Rugvica-Orle (ograničenje brzine 30 km/h).

Za sav promet, zbog radova, zatvorene su ceste: DC1 čvor Lučko (A3) – Jastrebarsko (DC310) kroz Stupnik (obilazak je lokalnim ulicama uz prometnu signalizaciju); DC7 između mjesta Sikirevci i Slavonski Šamac; DC36 Gladovec Pokupski-Žažina u naselju Pokupsko; DC53 u Čaglinu (između Našica i Slavonskog Broda); DC232 Sisak-Jasenovac između Lonje i Trebeža otvorena je za vozila do 5 t nosivosti zbog oštećenja; ŽC6034 Knin-Plavno u mjestu Radljevac; LC25176 Vrbno-Ježovec-ŽC2083 (klizište).

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Granični prijelazi

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj