Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u središnjoj Hrvatskoj, Slavoniji, Gorskom kotaru i Lici. Ima je i na dionicama autocesta A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok; A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Slavonski Brod (zapad); A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica.

Pojačan je promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama, u priobalju, duž Jadranske magistrale (DC8) kao i na većini cesta u smjeru mora. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Na autocestama su česti kraći zastoji u blizini odmorišta i čvorova, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Na autocestama A1 i A3 Bregana-Lipovac zabilježene su kolone vozila:

  • između čvorova Lučko i Donja Zdenčina u smjeru mora prometuje se usporeno, zbog prometne nesreće na 4. +700 km;
  • kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba nema dužih čekanja;
  • na zagrebačkoj obilaznici (A3) prema naplatnim postajama Lučko u smjeru mora iz smjera Jankomira kolona je duga oko 4 km, a iz smjera Buzina oko 2 km.

HAK upozorava i na posebnu regulaciju prometa u Zagrebu, zbog dočeka hrvatske nogometne reprezentacije. Trasa kretanja autobusa nogometne reprezentacije Hrvatske od 14,00 do 15,30 sati bit će zatvorena za sav promet: Zračna luka dr. Franjo Tuđman – Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka – Avenija Većeslava Holjevca – Ulica SR Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara – Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića. Zbog posebnih mjera sigurnosti i organizacije dočeka i prijevoza nogometne reprezentacije Republike Hrvatske, kao i svih sudionika događaja, uspostavit će se posebna regulacija prometa u užem središtu Zagreba.

Raspored posebne regulacije prometa:

– 16. srpnja od 6 do 22 sata zauzima se šljunčano parkiralište s istočne strane Zagrebačkog velesajma radi parkiranja većeg broja autobusa,
– 16. srpnja od 11 do 18 sati obustavit će se tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića, Savskom od Vodnikove i Frankopanskom do Ilice, Ilicom od Republike Austrije do Trga bana Josipa Jelačića, Jurišićevom od Draškovićeve do Trga bana Josipa Jelačića i Praškom od Trga bana Josipa Jelačića do Glavnog kolodvora,
– 16. srpnja od 12 do 17 sati obustavit će se sav promet u zoni kojeg omeđuju ulice Kaptol, Degenova, Ilirski trg, Gornji grad i Streljačka na sjeveru, Medulićeva ulica na zapadu, „zeleni val“ Hebrangova – Klaićeva na jugu i Ribnjak – Palmotićeva na istoku,
– 16. srpnja moguće je i obustavljanje prometa svih vozila u vrijeme prolaska nogometne reprezentacije „zelenim valovima“ Boškovićeva – Hebrangova – Klaićeva u pravcu zapada i Žerjavićeva – Trenkova – Hatzeova u pravcu istoka.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Od 7. srpnja trajekt na liniji Trogir-Drvenik Veli-Drvenik Mali ukrcava vozila u pristaništu Soline umjesto u luci Seget Donji.

Granični prijelazi

Komentiraj