Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a ima je i na autocestama: A1 između Zagreba i Karlovca te A4 Goričan-Zagreb između Goričana i Varaždina. Mogući su odroni, upozorava jutros Hrvatski autoklub.

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb (do 6. lipnja):

  • zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada);
  • između čvorova Ivanja Reka i Kraljevečki Novaki u zoni radova vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste. U vrijeme gušćeg prometa, u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, očekuje se vožnja u koloni, usporeno, pa korisnike molimo za strpljenje.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, zbog radova između čvorova Zabok i Zaprešić (od 24. +350 do 23.+ 350 km) vozi se dvosmjerno, jednim kolnikom.

Zatvorena je državna cesta DC36 Pokupsko-Sisak-Popovača na dionicama:

  • Sisak-Popovača kroz šumu Brezovica (zbog oštećenja kolnika) i
  • Gladovec Pokupski-Žažina u naselju Pokupsko (obilazak za sav promet: Pokupsko – DC31 – Podvornica– ŽC3116 – DC536 – Buševec – DC30 (smjer Lekenik) – Žažina i obrnuto).

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Granični prijelazi

Na izlazak teretnih vozila na GP Bregana čeka se oko sat vremena, dok se na ulazak teretnih vozila na GP Tovarnik čeka također oko sat vremena.

Komentiraj