Magla smanjuje vidljivost, jak vjetar otežava promet

Goran Kovacic/PIXSELL

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u dijelu središnje Hrvatske, Like i Slavonije, a ima je i na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče između čvora Karlovac i tunela Sveti Rok; A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Lipovac; A5 Osijek-Đakovo-Sredanci; A11 Zagreb-Velika Gorica-Lekenik, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8), između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Zbog jakog vjetra na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice i Kikovica, vozi se uz ograničenje brzine, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Zbog povećane gustoće prometa povremeno dolazi do zastoja u zoni čvorova Buzin i Jankomir prema izlazu za Zagreb.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

LIKA i KARLOVAČKA ŽUPANIJA: DC42 u mjestu Poljanak (Josipdol-Plaški-Saborsko-Kuselj); DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno; DC429 Selište Drežničko (DC42)-Selište Drežničko (g.ž.L.s.); ŽC5126 Kosinjski Bakovac; ŽC5156 Bunić; ŽC5164 Vrebac-Podlapača; ŽC5166 Egeljac-Mali Alan; ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac; ŽC5199 Štirovača-Šušanj; ŽC59122 Šušanj-Ledenik; ŽC59123 Šušanj-Konjsko; sve lokalne i županijske ceste na području Korenice i Senja.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA: ŽC5030 Platak-Kamenjak.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Granični prijelazi

Teretna vozila na izlaz na GP Bajakovo čekaju oko tri sata.

Komentiraj