Magla mjestimice smanjuje vidljivost, tijekom dana pojačan promet prema moru

Na većini cesta vozi se bez posebnih ograničenje osim na dionicama gdje su u tijeku radovi. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici i središnjoj Hrvatskoj, a ima je i na dionici autoceste A1 između Zagreba i Karlovca i tunela Mala Kapela i Sveti Rok, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Tijekom dana očekuje se pojačan promet na glavnim prometnicama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Istarskom ipsilonu, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8), na prilazima turističkim središtima u Istri i duž jadranske obale, na pojedinim graničnim prijelazima i trajektnim lukama i pristaništima. Zbog očekivano jakog priljeva vozila, osobito na cestama u smjeru mora, povremeno će se voziti usporeno, u kolonama, te uz zastoje.

Zbog veće gustoće prometa tijekom dana također se očekuje vožnja u koloni, uz povremene zastoje na Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima Crikvenici, Novom Vinodolskom, Zadru, Šibeniku, Trogiru, Splitu, Stobreču, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Granični prijelazi

Kraća čekanja, od oko pola sata, zabilježena su za osobna i teretna vozila koja izlaze iz zemlje na GP Županja.

Komentiraj