Magla i poledica usporavaju vožnju, zimski uvjeti na cestama

Pixabay

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice na cestama u unutrašnjosti, a ima je i na dionicama autocesta: A1 između Zagreba i Bosiljeva te između čvorova Skradin i Bisko; A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Jankomira; A10 Čarapine-Ploče, A11 Zagreb-Velika Gorica-Lekenik, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na cestama u gorju na mostovima i nadvožnjacima.

Ugaženog snijega ima mjestimice na cestama u Lici i Gorskom kotaru te u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima dok je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na sljedećim cestama:

GORSKI KOTAR i SJEVERNO HRVATSKO PRIMORJE: DC3 Stubica (Vrbovsko)-Kupjak-Delnice; DC32 Gerovo-Delnice; ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk; ŽC5062 Lič-Lukovo; ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine; ŽC5030 Platak-Kamenjak; ŽC5110 Krmpote-Alan, ŽC5062 Bribir-Lukovo; ostale županijske i lokalne ceste na području Čabra, Delnica i Vrbovskog.

Samo osobna vozila smiju prometovati ŽC5094 Breze-Stalak.

LIKA i ZADARSKA ŽUPANIJA: DC42 u mjestu Poljanak; DC218 Dobroselo – Mazin – Bruvno (g.ž.ZD); ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

09.02.2018. zbog tehničkih problema katamaran Bišovo neće isploviti na liniji 9141 Pula – Unije – Susak – M.Lošinj – Ilovik -Silba – Zadar.

Granični prijelazi

Na izlazak teretnih vozila na GP Bregana čeka se oko dva sata.

Komentiraj