Film & glazba
Decoration icon

dwayne johnson

Magazin Forbes objavio listu najplaćenijih glumaca, Netflix najizdašnije plaća

Autor:

Promo

Magazin Forbes svake godine objavljuje listu najbolje plaćenih glumaca a ove godine, kao i prošle, na vrhu se našao Dwayne Johnson. On je u proteklih 12 mjeseci zaradio 87,5 milijuna dolara s time da najveći dio otpada na honorar za Netflixov film „Red Notice“ koji tek treba doći na program ove najpopularnije streaming platforme, a za koji je dobio23,5 milijuna dolara.

Netflix je kompanija koja najizdašnije plaća glavne glumce u svojim filmovima pa se upravo stoga na drugom mjestu ovogodišnje liste nalazi Ryan Reynolds. On je glumio u Netflixovom filmu „Six Underground“  kao i u nadolazećem „Red Notice“, a za svaki je plaćen po 20 milijuna dolara. Ukupno, Reynolds je zaradio 71,5 milijuna dolara tijekom proteklih godinu dana. Na trećem mjestu nalazi se Mark Wahlberg sa zarađenih 58 milijuna dolara, najviše zbog uloge u Netflixovoj komediji  „Spenser Confidential“ te zbog produkcije dokumentarnih serija „McMillions“ i „Wahl Street“. Veliki povratak ostvario je Ben Affleck koji je zaradio 55 milijuna, ponajviše ulogama u filmovima „The Way Back“ i Netflixovom „The Last Thing He Wanted“ te se stoga našao na četvrtom mjestu.

Na petom mjestu nalazi se Vin Diesel sa zarađenih 54 milijuna dolara. Vjeruje se da bi zaradio i više da deveti film iz franšize „Brzi i žestoki“ nije prebačen, zbog pandemije koronavirusa, na 2021. godinu. Naime, on je dobio honorar za ovaj film, ali ostvaruje pravo i  na postotak od zarade filma. A do te zarade doći će tek slijedeće godine. I on se financijski okoristio od Netflixa, on je producent njihove animirane serije „Fast & Furious Spy Races“.

Na šestom mjestu nalazi se zvijezda Bollywooda Akshay Kumar koji snima prvu svoju tv seriju „The End“ za Amazon Prime. Zaradio je 48,5 milijuna dolara, ponajviše zato jer je poznat po ulogama u reklamama, nema što ne reklamira, od multivitamina do čistača WC-a. Slijede Lin-Manuel Miranda sa 45,5 milijuna dolara, ponajviše zbog uloge u filmskoj verziji broadwayskog hita „Hamilton“, Will Smith sa 44,5 milijuna dolara, Adam Sandler sa 41 milijun dolara i Jackie Chan sa 40 milijuna dolara.

Svi ovi iznosi nisu umanjeni za postotke koji otpadaju na agente, menadžere i odvjetnike.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.