Mads Mikkelsen reagirao na remake “Još jedne runde” Leonarda DiCaprija

Mads Mikkelsen dao je intervju za portal Entertainment Weekly u kojem je progovorio i o najavljenom snimanju američkog remakea filma „Još jedna runda“ koji je osvojio nagradu Oscar za najbolji strani film ove godine. Appian Way Productions, filmska kompanija u vlasništvu Leonarda DiCaprija, kupila je prošlog mjeseca prava na snimanje remakea te se najavljuje kako će upravo DiCaprio u američkoj verziji imati glavnu ulogu, onu koju je u originalu imao Mads Mikkelsen.

„Još jedna runda“ je duhovita ali i tragična priča priča o četiri sredovječna prijatelja i kolega koji odluče eksperimentirati s alkoholom smatrajući da će im to popraviti privatne i poslovne živote. Mikkelsen je rekao kako shvaća želju za snimanjem remakea jer se radi o univerzalnoj temi a film bi u američkoj verziji mogao privući još više gledatelja. S druge strane, on smatra kako ne možem doći do jednostavnog prebacivanja danske verzije u američku jer između danske i američke kulture postoje značajne razlike.

“Uvijek je teško napraviti remake, ali s druge strane razumijem zašto. Iako bi puno ljudi moglo gledati original, on nije toliko velik film. Taj remake će biti zanimljiv. Postoje određene kulturološke razlike glede alkohola od države do države, posebno između Danske i Amerike. Svi se pitaju neće li u Americi tome pristupiti drugačije? Može biti. Možda i ne. Film govori o prihvaćanju života i ponovnom pronalaženju vašeg života. Mislim da ako to shvate, mogli bi se osloboditi uz alkohol”, izjavio je Mikkelsen.

Smatra se da je Mikkelsen glumom u filmu „Još jedna runda“ pokazao kako je odličan glumac te da nije stvoren samo za uloge negativaca kakve dobiva u Hollywoodu. S druge strane, DiCaprio je izbirljiv po pitanju uloga te bi prihvaćanje glavne uloge u remakeu filma „Još jedna runda“ značilo da smatra kako je to i te kako vrijedna priča koja mora dobiti američku verziju.

Komentiraj