Madonnu ‘popljuvali’ zbog izgleda na Grammyjima. Evo što je odgovorila kritičarima

Nakon što se suočila s nizom kritika na svoj izgled tijekom nastupa na dodjeli ovogodišnjih nagrada Grammy, Madonna se obratila javnosti u svom stilu optuživši sve za mizoginiju u svijetu koji odbija slaviti žene nakon 45. godine života.

Madonna se pojavila na ceremoniji dodjele Grammyja u nedjelju 5. veljače kako bi predstavila izvedbu ‘Unholy’ Sama Smitha i Kim Petras nominiranih za Grammy. Prilikom predstavljanja para, koji su osvojili Grammy za najbolju pjesmu pop dua ili grupe, Madonna je pohvalila Smitha i Petrasa jer su se ‘izdigli iznad buke, sumnje i kritike’.

Međutim, nakon emitiranja, Madonna se suočila s nizom oštrih komentara i kritika o svom fizičkom izgledu. Mnogi su je opisivali kao neprepoznatljivu i aludirali na njezine plastične operacije. Pop zvijezda uzvratila je kritičarima u objavi na Instagramu, napisavši da je još jednom uhvaćena u blještavilu starosne dobi i mizoginije koja prožima svijet u kojem živimo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madonna (@madonna)

“Svijet odbija slaviti žene koje su starije od 45 godina i osjeća potrebu da ih kazni ako nastave biti snažne volje, vrijedne i avanturistički nastrojene”, napisala je i dodala i da je kamera s dugim objektivom iskrivila njezino lice i žalila se kako je reakcija nadmašila njezin inače osnažujući govor pohvale za neustrašivost umjetnika poput Sama i Kim.

“Nikada se nisam ispričala niti za jednu od svojih kreacija koje sam napravila niti za način na koji izgledam ili se oblačim i neću se ni početi ispričavati. Mediji su me degradirali od početka moje karijere, ali razumijem da je sve ovo test i sretna sam što sam ponovo došla u prvi plan”, poručila je.

Madonna je zaključila svoju objavu citirajući Beyoncéinu pjesmu ‘Break My Soul’ i popratila objavu video montažom sebe sa Samom Smithom, Honey Dijon i Cardi B.

 

 

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]