Madonni su karijeru obilježile brojne kontroverze. Danas slavi 64. rođendan

Kraljica popa Madonna rođena je 16. kolovoza 1958. godine kao Madonna Louise Ciccone. Ako bismo je trebali u jednoj riječi opisati, to bi sigurno bilo neponovljiva. Osim što je i dalje aktivna i izgleda nevjerojatno dobro, ona je i dalje jedna od najvećih zvijezda današnjice s uspješnom karijerom koja traje već 40 godina. U tom periodu izdala je pregršt šokantnih video spotova, glumila u filmovima, izdala knjigu, parfeme pa i vrlo uspješnu liniju njege za kožu. Od samog početka razne kontroverzne situacije obilježile su joj karijeru. Ovo su samo neke od njih.

Veliki Madonin hit iz 1986. godine ‘Papa Don’t Preach’ otvoreno progovara o tinejdžerskoj trudnoći. Politički nabrijana poruka pjesme nije se svidjela ni onima protiv abortusa ni onima za, dok je Madonna iskreno objasnila da je tema jednostavno odgovarala njenom osobnom pogledu i da se njom htjela usprotiviti muškim autoritetima.
Njen fantastičan hit “Like A Prayer” danas se smatra jednim od najboljih spotova svih vremena, no razumijemo zašto je 1989. bio toliko skandalozan. Mnoge religijske organizacije širom svijeta bjesnile su na Madonnu, jer su smatrale da se ruga kršćanstvu, a ni “Pepsi” nije ostao imun pa je odmah povukao svoje sponzorstvo nad pjesmom.

Samo godinu dana kasnije Madonna izdaje još jedan kontroverzan spot za pjesmu koja se mnogima uvukla pod kožu, – “Justify My Love”. Strastven i seksualno motivirajući hit imao je jednako seksi spot: S&M scene nisu nikoga ostavile ravnodušnim, a MTV je smatrao da je to malo previše za njega pa je zabranio njegovu objavu na svim svojim programima. Na taj korak Madonna je imala odgovor, pa je umjesto pjesme, u prodaju stavila video spot. Prodao se u nekoliko milijuna kopija!

Komentiraj