Madonna pozvala sve žene u borbu za svoja prava i rekla da se boji za svoje kćeri

Madonna je podijelila svoja razmišljanja nakon poništenja slučaja Roe v. Wade, rekavši da ju je ta odluka dovela u duboki očaj.

Kao što je poznato, prošlog tjedna, američki Vrhovni sud donio je odluku o poništenju sudske odluke u slučaju Roe vs. Wade. To znači da pobačaj više neće biti zaštićen kao savezno pravo u SAD-u po prvi put od 1973. godine, a svaka država će moći pojedinačno odlučiti hoće li ograničiti ili zabraniti pobačaj.

Potaknuta tim događajem Madonna je na Instagramu izrazila svoje razočaranje novom presudom. Obožavateljima je rekla da se boji za svoje kćeri i sve žene u Americi.

“Probudila sam se zastrašujućom viješću da je Roe vs. Wade poništen i da je zakonodavstvo odlučilo da više nemamo prava kao žene nad svojim tijelima. Ova odluka gurnula je mene i svaku drugu ženu u ovoj zemlji u dubok očaj. Sada je Vrhovni sud odlučio da prava žena više nisu ustavna prava. U stvari, imamo manje prava od oružja. Bojim se za svoje kćeri. Bojim se za sve žene u Americi. Jednostavno se bojim. Pretpostavljam da je Bog stavio ovo na naša ramena upravo sada jer je znao da smo dovoljno jake da izdržimo težinu. Dovoljno jake za BORBU! Jake. Dovoljno da to prevladamo. I tako ćemo i pobijediti! Naći ćemo način da to učinimo saveznim zakonom za zaštitu prava na pobačaj!”

Brojne osobe iz svijeta glazbe izjasnile su se istim povodom uključujući Taylor Swift, Pearl Jam, Rage Against the Machine, Charli XCX, Maggie Rogers, Green Day, Finneas, Yungblud, Alicia Keys itd.

 

Komentiraj