MAĐARSKA: “Zatvaranje mađarskih južnih granica uspješno završeno…”

epa

Zatvaranje mađarskih južnih granica uspješno je završeno i vlada je ispunila zadaću da zaštiti mađarsku granicu, mađarski narod i granicu EU-a, rekao je u nedjelju glasnogovornik vlade Zoltan Kovacs.

Ilegalno prelaženje granice praktično je zaustavljeno, ali vlasti stalno prate situaciju i bude li ikakvih promjena reagirat će, rekao je on te dodao da je to razlog zbog kojega su granične kontrole privremeno opet uspostavljene na granici sa Slovenijom.

Mjere provedene na mađarsko-srbijanskoj granici i kasnije na mađarsko-hrvatskoj pokazale su da je moguće poduzeti učinkovite i uspješne mjere protiv ilegalnog ulaska.

Kovacs je na konferenciji za novinare u Nagykanizsi rekao da nije bilo novih događaja otkad je uspostavljena nova granična mjera na mađarskoj granici s Hrvatskom i Slovenijom.

Dodao je da je “zelena granica” između Mađarske i Hrvatske zatvorena od ponoći na subotu i da su granične kontrole privremeno ponovno uspostavljene na mađarsko-slovenskoj granici u subotu ujutro, što je  u skladu sa schengenskim kriterijima a bilo je uzrokovano dolaskom 150 izbjeglica na slovensku stranu s mađarske granice.

Mađarska je policija ranije u nedjelju priopćila da je u tu zemlju tijekom jučerašnjeg dana ušlo 870 izbjeglica, od kojih je 859 ušlo preko granice s Hrvatskom.

Komentiraj