MAĐARSKA PREKINULA ČAČIĆEVU SERIJU: Mađarska – Hrvatska 1-1

FaH

Tri dana nakon što je u Osijeku pobijedila Izrael (2-0), hrvatska nogometna reprezentacija je u prijateljskom susretu igranom u Budimpešti odigrala 1-1 protiv Mađarske prekinuvši niz od četiri pobjede pod vodstvom izbornika Ante Čačića.

Hrvatska je povela u 29. minuti golom Maria Mandžukića na asistenciju Ivana Perišića, a domaćin je izjednačio u 79. minuti sjajnim pogotkom Balasza Dzsudzsaka iz slobodnog udarca sa 20-tak metara.

Kao što se i očekivalo bila je to čvrsta, prava natjecateljska utakmica dviju reprezentacija koje će nastupiti na europskom prvenstvu u Francuskoj. Hrvatskoj je pripalo prvo, a domaćinu drugo poluvrijeme.

Bila je to peta utakmica ‘vatrenih’ pod Čačićevim vodstvom i prvi remi nakon pobjeda protiv Bugarske (3-0), Malte (1-0), Rusije (3-1) i Izraela (2-0). Bio je to ujedno i sedmi međusobni susret Hrvatske i Mađarske, pri čemu četvrti remi, uz tri hrvatske pobjede.

Hrvatska je u Budimpeštu doputovala sa samo 16 igrača od kojih su trojica vratari. Dakle, za dvoboj protiv Mađara Ante Čačić je imao svega 13 igrača u polju. Zbog ozljeda i bolesti otpali su Pjaca, Rakitić, Kalinić i Badelj, dok Srna nije bio spreman za svih 90 minuta.

‘Vatreni’ će na EURO-u u Francuskoj igrati u skupini D protiv Turske (12. lipnja, Pariz), Češke (17. lipnja, St Etienne) i Španjolske (21. lipnja, Bordeaux), dok će Mađarska igrati u skupini F protiv Austrije (14. lipnja, Bordeaux), Islanda (18. lipnja, Marseille) i Portugala (22. lipnja, Lyon).

Komentiraj