Mađarska mobilizira pričuvni sastav, granicu od petka prešlo gotovo 8000 migranata

epa

Mađarsko ministarstvo obrane pozvalo je na mobilizaciju vojne rezerviste kako bi pomogli u kontroli izbjegličke krize, objavili su u subotu mađarski mediji koji prenose da se broj migranata koji stižu u Mađarsku značajno povećao.

Ministar obrane tu je odluku donio na zahtjev načelnika glavnog stožera mađarske vojske. Pričuvni će sastav biti razmješten u vojarne koje su se ispraznile nakon što je vojska upućena na granice, ali će ih se upućivati i na druge zadaće.

Prema ravantelju odjela za granice u mađarskoj policiji Laszlu Balazsu iz Hrvatske je u Mađarsku do sada ušlo 7993 migranata.

Nakon zatvaranja granice sa Srbijom, kada je dnevno stizalo 10000 migranata, broj se smanjio na dvije do tri tisuće dnevno. No u petak Hrvatska je vlakovima i autobusima počela slati migrante na granicu s Mađarskom.

Pomoćnik premijera Viktora Orbana Antal Rogan najavio je da će zbog hrvatskog postupanja u migrantskoj krizi Mađarska blokirati hrvatsko pridruživanje Schengenu.

Prema posljednjim podacima austrijske policije tijekom noći i prijepodneva u tu je zemlju iz Mađarske pristiglo 6700 ljudi.

Komentiraj