MACAN: “Neću se ispričati Vidović Krišto, ona je novi Glasnović u Saboru”

 

Politički analitičar i komunikacijski stručnjak Krešimir Macan sinoć je skratio svoje gostovanje u emisiji ‘Otvoreno’ HRT-a napustivši studio nakon oštre rasprave s Karolinom Vidović Krišto iz Domovinskog pokreta.

Nakon izlaska iz studija Macan je kazao da je došao u emisiju jer se trebalo razgovarati o budućnosti Hrvatske i što će Vlada sve napraviti. Dodao je i kako je Vidović Krišto u studio stigla tek minutu prije emisije “kako ne bi morala s nama razgovarati”.

“Imala je spreman monolog i nije se dala smesti, vrijeđala je i nismo je mogli prekinuti, a nakon toga je rekla izađite i otišao sam”, rekao je Macan za Večernji list. Kaže da joj se nema namjeru ispričati što ju je nazvao ‘spodobom’. “Znam je godinama, ali moram priznati da je postala novi Željko Glasnović u Saboru. Ona će ga zamijeniti”, dodao je.

Macan je objasnio da su svi drugi u studiju bili političari, koji to moraju trpjeti, ali on ne mora. “Ne zanima me prošlost. Ona ništa ne zna o prošlosti, nema veze s prošlosti, a priča o prošlosti, prije bih o tome pričao s generalom Glasnovićem. Ja imam svoj stav i slobodan sam čovjek, došao sam u studio svojom voljom i s dobrom voljom, mogu i otići svojom voljom”, zaključio je Macan.

Podsjetimo, Krišto je ustvrdila kako se raspravlja o vladi koja je izabrana protuustavno i koja će se sastaviti protuustavno, s mnogim ministrima koji su se dokazali korupcijom. Istaknula je da joj je frapantno raspravljati o tome a ne o iskapanju ubijenih Hrvata u jami Jazovki. Macana je optužila za medijsko obmanjivanje jer se, kako kaže “zajedno s medijima predstavlja kao neovisni analitičar”.

Njezino izlaganje prekinuo je Macan rekavši joj da je malo zalutala u emisiju i da ju ne želi slušati. Ona mu je odgovorila da ne mora i da može napustiti studio, što je on na kraju i učinio i iz protesta napustio emisiju.

Komentiraj