HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

MACAN “HDZ je na gubitku, protive se Povjerenstvu i stvaraju dojam da nešto skrivaju”

Politički analitičar Krešimir Macan u ponedjeljak je za RTL komentirao uhićenja u Agrokoru. Policija je, podsjetimo, od ranog jutra ‘u akciji’. Uški su u Kulmerove dvore, rezidenciju obitelji Todorić, a pretresi se obavljaju i na još nekim lokacijama na kojima prebivaju bivši bliski suradnici Ivice Todorića, bivšeg vlasnika koncerna, čija je lokacija još uvijek nepoznata. Do sada je uhićeno 12 osoba, a tri, Todorić i njegova dva sina, nedostupni su.

Macan kaže kako su dvije najveće hrvatske stranke krenule u aktivnu komunikaciju, te smatra da se sprema politički rat. “Kod Bernardića poruke nisu bile dovoljno jasne. Jedni i drugi su se odlučivali kad će krenuti puštati informacije. Povjerenstva očito neće biti, tu gubi HDZ jer je on protiv Povjerenstva i tu ispada da oni nešto skrivaju”, kaže Macan.

Na pitanje zašto ne žele otkriti tko je pisao lex Agrokor, Macan odgovara kako se ne žele zapetljavati u nove priče. “Sad se svaka stvar oko ove teme politizira, ako bi se otkrilo da ga je pisao ovaj i onaj, otkrilo bi se da je bio na nekoj sumnjivoj poziciji, pa bi se pričalo da je to bilo planirano. Stvar je jednostavna, no oni ne znaju govoriti jednostavno”, poručuje.

Macan dodaje akko je u Hrvatskoj teško biti poduzetnik. “Sve što je napravio Todorić prvo zaslužuje priznanje, a onda idemo vidjeti to se dogodilo kad su došli do vrha”, zaključio je.

Komentiraj