Zarko Basic/PIXSELL

Luksuznim Mercedesom bavit će se i Povjerenstvo za sukob interesa

Ministrica EU fondova Gabrijela Žalac danas je pokušala objasniti vlasništvo spornog Mercedesa kojeg su novinari uočili u njezinu dvorištu. Pitanjem luksuznog Mercedesa bavit će se i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Podsjetimo, Žalac je danas izjavila da je Mercedes u vlasništvu njezinih roditelja, koji su ga, kaže, kupili prije dva mjeseca. Potom je rekla da je automobil zapravo u najmu te da će ga njezini roditelji “vjerojatno kupiti”.

“Nastavno na upite, vezane za osobni automobil marke Mercedes E klase koji je viđen u dvorištu obiteljske kuće ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijele Žalac, u Vinkovcima koji je, prema medijskim natpisima, u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car u vlasništvu g. Josipa Stojanovića Jollyja, a prema izjavi ministrice isti koriste njeni roditelji na temelju ugovora o najmu.

Ovim putem obavještavamo zainteresirane medije da će Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa razmotriti ima li u objavljenim informacijama elemenata koji upućuju na moguću povredu Zakona o sprječavanju sukoba interesa ili načela obnašanja javnih dužnosti na radnom sastanku koji će se održati početkom sljedećeg tjedna s obzirom da je većina članova Povjerenstva trenutno službeno odsutna”, priopćilo je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Komentiraj