LUKSUZNI TALIJANSKI AUTOMOBIL Christian Bale u još neimenovanom filmu o Enzu Ferrariju

Ian Gavan/Getty Images

Holivudski glumac Christian Bale kao profesionalac se snašao za volanom legendarnog Batmobila, ali 41-godišnji glumac sada se sprema sjesti za volan legendarnog Enza Ferrarija, javlja Deadline. Novi film o slavnom automobilskom dizajneru još uvijek nema ime, a režirat će ga Michael Mann.

Radnja filma biti će smještena u 1950. godinu, kada je Enzo bio u svojim 50-im godinama, a govorit će o usponu Ferrarija kao luksuznih vozila. Projekt će ponovno spojiti redatelja i glumca koji su surađivali na ‘Public Enemies’ 2009. godine.

Utrka je sada, navodi Deadline, počela između Balea i Roberta de Nira, koji je početkom godine otkrio kako i on radi na filmu o Enzu Ferrariju.

Redatelj Mann je usko povezan sa luksuznim talijanskim automobilom – 2008. godine režirao je promotivni video za Ferrarijev California sportski auto, a nekada se natjecao u Ferrari Challengeu, natjecanju isključivo za one koji su dovoljno bogati da posjeduju Ferrari.

Ferrari je preminuo 1988. godine u 90. godini, nakon što je osnovao Scuderia Ferrari momčad, kao i tvrtku koja nosi njegovo ime.

Komentiraj