Lukšić: “U ovom trenutku imamo dovoljno respiratora”

Ivica Lukšić, voditelj i koordinator primarno respiracijskog intenzivističkog centra u KB-u Dubrava, imenovan je u srijedu za vršitelja dužnosti ravnatelja KB-a, nakon što je Upravno vijeće smijenilo Srećka Marušića.

Lukšić je za Dnevnik HRT-a rekao da je trenutno u KB Dubravi nešto više od 230 bolesnika i da su kapaciteti dosta popunjeni. “Nije isključena opcija smještanja pacijenata u šatore. Oni su u funkciji, osoblje je pripremljeno. Šatori imaju grijanje i opskrbljeni su kisikom”, kazao je i dodao da je respiratora u ovom trenutku dovoljno.

“Trenutno imamo 60 respiratora, a sutra bi trebali dobiti još 10”, istaknuo je i rekao da je u ovom trenutku na respiratorima 40 pacijenata.

Upitan kako će se nositi s problemima koji se posljednih dana događaju oko bolnice, Lukšić je rekao da je to vrlo izazovna situacija. “Da ne vjerujem u te ljude ne bi ni pristao biti vršitelj dužnosti. Vjerujem da je velika većina tih ljudi pokazala svoj strah i nerazumijevanje situacije. Oni su pokazali da se boje za svoju perspektivu i treba ih razumjeti. Mnoge od njih poznam, srećem u bolnici i znam da su to dobri i vrijedni ljudi. Vjerujem da dobrom informiranošću i korespondirajući sa svima njima to se može popraviti”, rekao je Lukšić.

Zaključio je da je njegov glavni interes da se bolesnicima pruži najbolja moguća skrb.

Komentiraj