Lukšić o cijepljenju: “U KB Dubrava vlada optimizam, gotovo nevjerica”

U nedjelju je u cijeloj Hrvatskoj počelo cijepljenje protiv koronavirusa. Ivica Lukšić, v.d. ravnatelja KB Dubrave komentirao je kakvo je stanje u toj covid bolnici.

“Danas je cijepljeno 35 djelatnika KB Dubrava i definitivno je to jedan veliki dan. Početak nove perspektive u borbi protiv pandemije Covida-19”, rekao je Lukšić gostujući u emisiji RTL Danas.

Poručio je da u bolnici vlada vekliki optimizam, gotovo nevjerica da su tako brzo došli do cjepiva. “Mi smo od početka pandemije, naši djelatnici su aktivni i uključeni na najdirektniji mogući način u liječenje protiv bolesti Covid-19. Ovdje vlada veliki optimizam”, rekao je dodajući da se više od 70 posto djelatnika prijavilo za cijepljenje.

Smatra da samim uvođenjem cijepljenja još neće popustiti pritisak na bolnice. “I danas imamo 460 bolesnika u bolnici, 70 na respiratoru, velika većina na kisiku”, rekao je. Otkrio je da im najmlađi pacijent u bolnici ima 32 godine

Smatra da će u budućnosti jedan od fokusa biti kako se nositi sa stresom s kojim se liječnici i medicinsko osoblje susreću u liječenju bolesnika oboljelih koronavirusom. “Mi smo u bolnici navikli na smrt, ali veliki broj smrti svaki dan stvara osjećaj da nismo dovoljno dobri i uspješni u tome, ma koliko razlozi za to bili medicinski utemeljeni i opravdani”, zaključio je.

Komentiraj