Sredstva za pomoćnike u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju bit će isplaćena tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana, kazala je u četvrtak saborska zastupnica HDZ-a Ljubica Lukačić nakon stanke koju je zatražio Klub zastupnika HDZ-a zbog informacija u javnosti da nisu isplaćene plaće za pomoćnike u nastavi za prosinac i siječanj.

“Priča se da pomoćnici nisu dobili plaću i iz toga zaključuje da Vlada ne vodi računa o obrazovanju, a onda ni o djeci s teškoćama u razvoju. Ružno i neugodno je slušati ovakve priče i navode koji su netočni jer sve udruge koje imaju asistente mogle su dobiti informaciju da će sredstava biti isplaćena tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana”, kazala je Lukačić.

Dodala je da prema ugovorima koji u zaključeni do lipnja ove godine nigdje nije naveden datum do kojeg Ministarstvo  znanosti i obrazovanja mora isplatiti sredstava za pomoćnike u nastavi.

“U siječnju će biti isplaćena sredstva za prosinac i siječanj i nema brige da Vlada ne vodi brigu o obrazovanju i da pomoćnici neće dalje moći raditi s djecom s teškoćama”, istaknula je Lukačić, apeliravši na zastupnike da prije plasiranja takvih informacija ih provjere kako se ne bi radila zbrka u javnosti.

Sabina Glasovac u ime Kluba zastupnika SDP-a  kazala da joj je drago što je Vlada shvatila ozbiljnost problema i pronašla sredstva za tu namjenu.

Napomenula je da su udruge koje osiguravaju pomoćnike u nastavi zbog neisplate sredstava pisale ministarstvu i dobile odgovor da će im sredstva biti isplaćena nakon donošenja uredbe Vlade o raspodjeli prihoda od igara za sreću za 2017. godinu.

“Uredba je prošle godine bila donesena u travnju i to je zabrinulo udruge jer do travnja one ne mogu  sufinancirati plaće”, rekla je Glasovac, izrazivši zadovoljstvo što je Vlada reagirala i pronašla sredstva.

Komentiraj