LUKA PODRUG: Lustracija je preduvjet svih bitnih promjena u Hrvatskoj

FaH

Nositelj liste za Hrvatski sabor u X. izbornoj jedinici koalicije Pomak Luka Podrug rekao je u ponedjeljak u Dubrovniku kako je lustracija preduvjet svih bitnih promjena u Hrvatskoj.

Podrug se medijima, ispred HSP-a, HČSP-a, Obiteljske stranke te Akcije za bolju Hrvatsku, obratio nakon što je pokraj spomenika braniteljima na Pilama zapalio svijeću, te istaknuo kako se lustracija mora provesti u svim sferama društva.
”Od gospodarske, političke, socijalne, kulturne te lustracije u medijima i školstvu, sve su to preduvjeti za ozdravljenje Hrvatske. Većina onog što imamo danas zasniva se na lažima. Slogan ”Za Dom” kojeg imamo na našem predizbornom plakatu, u svim svojim izvedenicama, od ratnog HOS-ovog ”Za dom spremni” do ovog ”Za dom”, za obitelj, oslikava naš temelj. Demografska obnova, obitelj kao temelj svakog društva”, rekao je Podrug te dodao kako se na njihovom predizbornom plakatu nalazi i povijesni hrvatski grb s prvim bijelim poljem.

”Želimo pokazati da se vraćamo svojoj tradiciji, a želim podsjetiti zaboravne Hrvate da je Hrvatski sabor 25. srpnja 1990. godine proglasio da je hrvatski grb s prvim bijelim poljem službeni znak Republike Hrvatske i on je kao takav postojao do 22. prosinca 1990. do tzv. Božićnog Ustava. Zato je i nevjerojatno da danas neke neznalice i mrzitelji Hrvata, tzv. antifašisti, taj grb prozivaju ustaškim i time nas vrijeđaju i omalovažavaju”, rekao je Podrug.
Istaknuo je kako su za mjesto obraćanja medijima odabrali spomenik braniteljima na Pilama u Dubrovniku kako bi odali počast hrabrim braniteljima Dubrovnika, Škabrnje i Vukovara i šire.
”Naša osnovna poruka u ovoj X. izbornoj jedinici u kojoj svaki put prijeđemo izborni prag, jest da je vrijeme da sinovi Oluje nastave ono na čemu su stali na Kninskoj tvrđavi 5. kolovoza 1995. Naravno ovaj put demokratskim sredstvima, olovkom i zakonima i transparentno. Vrijeme je da sinovi Oluje smijene sinove Udbe i Orjune, a posebno nakon famoznog Lex Perkovića i presude u Muenchenu”, rekao je on te ustvrdio kako se, u slučaju da je Hrvatska normalna država, Zoran Milanović i Vesna Pusić ne bi usudili kandidirati na predstojećim izborima.
Četvrti na liste koalicije Pomak za X. izbornu jedinicu Marin Perković rekao je kako su većina članova liste i stranke od prvog dana sudionici Domovinskog rata.
”Luka Podrug i ja, kao i većina naših članova smo od prvog dana bili u ratu. Smatramo da je temelj svega obitelj i Domovinski rat. Zato smo simbolično upalili svijeće. Mislim da bi svaki samosvjesni Hrvat trebao glasati za nas jer smo prava hrvatska opcija”, rekao je Perković.

Komentiraj