Predsjednik ORaG-a Luka Keller u ponedjeljak je u ‘Novom danu’ N1 televizije rekao kako je premijer Tihomir Orešković došao da rasproda sve što vrijedi u Hrvatskoj. Komentirao je potpisivanje ugovora o eksploataciji ugljikovodika u Slavoniji naglašavajućo kako oko ugovora postoji čitav niz problema.

“Odluka je donesena jednoglasno na Vladi, a inače se oko ničega ne mogu dogovoriti. Pitamo se kakva je dobit svih dionika kad su se tako žurili. HDZ je prije godinu dana bio protiv ovakvih ugovora kada ih je gurao Ivan Vrdoljak iz HNS-a. Međutim, danas su za to”, objašnjava.

“Tu je i kanadska tvrtka, u Kanadi se radi freking. Njegova posljedica je trovanje pitke vode. Imamo kanadskog premijera i kanadsku tvrtku. Tvrdimo da su to jake indicije i bojimo se da ćemo ostati bez pitke vode u Slavonije”, isti8če.

Kazao je kako je oporba imala sramotnu reakciju. “HNS je u potpunosti podržavao ovaj projekt od početka. SDP je prepasivan, on kao i 2011. čeka da im vlast padne u krilo”, zaključio je Keller.

Komentiraj